登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

蓝蓝海一方的博客

宠辱不惊,闲看庭前花开花落;去留无意,笑望天空云卷云舒。

 
 
 

日志

 
 

及物动词do的22种不表示“做”的用法  

2011-06-29 17:06:02|  分类: 英语词汇 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

do 的基本意思是,但除此以外,它还有许多其他用法。  

1. 表示  

Shall I do your room out? 我为你打扫房间好吗?  

They do the kitchen and bathrooms every day. 他们每天打扫厨房和浴室。  

2. 表示”“  

I am doing the dishes. 我在洗盘子。  

It's your turn to do the dishes tonight. 今晚轮到你洗碗碟。  

Have you done your teeth? 你刷牙了吗?   

3. 表示  

She is doing her hairs. 她在梳头。  

Go and do your hair. 去把头梳一下。  

I like the way you’ve done your hair. 我喜欢你梳的发式。  

4. 表示”“  

Do the vegetables a little longer. 让蔬菜煮的时间长一点。  

They do fish very well in that restaurant. 那家餐馆鱼做得很好。  

How would you like your steak done? 你希望牛排烤到什么程度?   

John does seafood dishes very well. 约翰的海鲜菜肴烧得很好。  

5. 表示插(花)  

Let Mary do the flowers. 让玛丽去插花。  

When he went in he found her doing the flowers. 他进屋时看见她在插花。  

6. 表示学习  

Are you doing science at school? 你在学校学科学吗?   

Do you do science at school? 你在学校里学自然科学吗?  

She did economics at Sheffield University. 她曾在谢菲尔德大学攻读经济学。  

7. 表示翻译  

He has done Horace into English verse. 他把荷雷斯译成了英语诗。  

8. 表示服(役)  

He still has to do military service. 他还得服兵役。  

9. 表示”“上演  

Who’s doing Ophelia? 谁扮演奥菲丽亚?  

I thought he did Hamlet superbly. 我觉得他扮演哈姆雷特一角很出色。  

We did only comedies this season. 这个季节我们只上演喜剧。  

10. 表示听(音乐会等)  

We did two concerts last week. 上星期我们听了两场音乐会。  

11. 表示参观”“游览  

Have you done the Tower? 你参观伦敦塔了吗?   

We did Spain in two weeks. 我们在西班牙游览了两个礼拜。  

We did New York in one week. 我们花一周时间游遍了纽约。

12. 表示行驶  

What does your car do to the gallon? 你的汽车每一加仑油行驶多少路程?  

She does seventy-five on the highway. 她在高速公路上时速达七十五英里。  

13. 表示  

He did an article on marketing. 他写了一篇关于销售的文章。  

Martin has done an excellent article. 马丁写了一篇精彩的文章。  

I’m doing my report on Shakespeare. 我正在写关于莎士比亚的报告。  

She has done an original play. 她创作了一个有新意的剧本。  

14. 表示  

She does lovely landscapes. 她能画优美的风景画。  

She did some pretty sketches. 她画了几张漂亮的素描。  

My father has done a large portrait of Lily. 我父亲给莉莉画了一幅大型画像。  

15. 表示复印  

I’ve done six copies. 我复印了六份。  

She did five copies of the agenda. 她将议程表复制了五份。  

16. 表示理发  

The barber will do you next. 理发师下一个就给你理。  

The barber said he’d do me next. 理发师说下一个给我理。  

17. 表示招待  

They did me very well at that hotel. 在那家旅馆他们把我招待得很好。  

Smith will certainly do you well. 史密斯一定会好好待你的。  

18. 表示欺骗  

You have been done! 你受骗了!  

That shopkeeper did me. 那家商店老板骗了我。  

That rogue of a dealer did me over the sale of these pictures. 那个坏蛋画商在卖这些画时骗了我。  

19. 表示修理  

We’ll have to get someone to do the roof . 我们得找人来修理房顶。  

20. 表示解答  

I can’t do this sum. 我不会做这道算术题  

I could never do simultaneous equations. 我从来不会算联立方程式。  

21. 表示供应  

Does this pub do lunches? 这家酒馆供应午餐吗?  

Who’s doing the food at the wedding reception? 谁包办婚宴的酒席?  

22. 表示适合  

This apartment will do us very nicely. 这套公寓房对我们很合适。

  评论这张
 
阅读(73)| 评论(0)

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018